Jakimi zasadami rządzi się fotografia kulinarna? Jaki sprzęt najlepiej sprawdza się w tego rodzaju fotografii? Jak odpowiednio przygotować potrawy i je oświetlić, by całość wyglądała na talerzu smacznie i zachęcająco? Takie właśnie tematy poruszaliśmy na warsztatach fotografii kulinarnej, które odbyły się w miniony weekend (26.01.2019) w Centrum Techniki Kulinarnej w Warszawie
Kolejnym etapem były warsztaty kulinarne, poprowadzone przez Włoszkę – Christine Catese. Uczestnicy zostali podzieleni na trzy grupy, z czego każda przygotowywała danie kuchni włoskiej – od przystawki poprzez danie główne, aż po wymarzony przez wielu deser.
Dwie pasje połączyły uczestników warsztatów fotograficzno-kulinarnych, które w miniony weekend odbyły się w warszawskim Centrum Techniki Kulinarnej. Upajający zapach włoskich ziół, świeżych pomidorów i czosnku wymieszał się z przemożną chęcią sfotografowania tego, co w sposób magiczny stworzyła wraz z uczestnikami warsztatów mistrzyni włoskiej kuchni, Cristina Catese. A że rzeczy dobre kończą się szybko, po smażonych polędwiczkach z gorgonzolowym sosem, czarnych ravioli i kakaowych serniczkach, polanych karmelem i malinowym sosem pozostało jedynie wspomnienie i sporo ciekawych fotografii.